Naar inhoud
Digitale prijskaartjes

Digitale prijskaartjes

 • Op ieder moment, elke dag, overal de 'juiste' prijzen
 • Automatische prijs updates vanuit 1 centrale database
 • Reductie van kosten in de winkel
 • Maximale communicatiemogelijkheden
Digitale prijskaartjes

Waarom kiezen voor digitale prijskaartjes?

De belangrijkste voordelen van digitale prijskaartjes? Snel acties en prijzen kunnen aanpassen aan de behoeften van de klant en de prijzen van de concurrent. Op die manier kun je shoppers optimaal bedienen en je rendement managen.

Het werken met 'traditionele' papieren prijslabels - zeker in winkels met een groot assortiment producten - vereist dagelijks veel fysieke handelingen, is foutgevoelig en brengt de nodige papier- en printkosten met zich mee.

Met elektronische schaplabels is het mogelijk om prijzen, promoties, maar ook productinformatie efficiënt, dynamisch en tegen lagere kosten op de winkelvloer aan te passen en te communiceren.

Daarnaast maakt werken met digitale prijskaarten 'dynamic pricing' mogelijk. Snel en eenvoudig over meerdere winkels tegelijk 'van afstand' prijzen aansturen in verschillende (typen) winkels, over diverse assortimenten, op verschillende tijdstippen of in diverse regio's. Dit om actueel en lokaal in te spelen op verschillen in vraag, voorraad, op houdbaarheid, concurrentie-acties of om tailormade aanbiedingen te maken.

Elektronische prijskaartjes
Elektronische schaplabels

Digitale prijskaartjes Soorten en maten

Digitale prijskaartjes zijn er in diverse uitvoeringen en variëren onder andere in:

 • Afmeting - van 1.6'' tot 11,6'';
 • Soort en kleur behuizing - wit / zwart / transparant / klantspecifiek;
 • Functionaliteit - met of zonder buttons om meer informatie op te vragen;
 • Functionaliteit - met of zonder oplichtende indicatoren;
 • Het aantal kleuren dat weergegeven kan worden op de displays;
 • Levensduur van de batterij in het prijslabel;
 • Snelheid van het 'doorgeven' van prijsupdates in de winkel.

Virupa werkt samen met SoluM, wereldwijd marktleider op het gebied van digital pricing. SoluM biedt Virupa en haar afnemers een innovatief en breed assortiment digitale prijsoplossingen en beschikt over een bewezen track-record succesvolle praktijkcases in binnen- en buitenland. Virupa is al sinds 2019 integratiepartner van SoluM in de Benelux.

Bekijk brochure

Premium prijskaartjes: Newton

De meest complete oplossing: Newton. Premium digitale prijskaartjes met maximale functionaliteiten. Een range digitale prijskaartjes in 10 verschillende afmetingen met een kwalitatieve uitstraling en veel diverse mogelijkheden. Check hier de Newton brochure.

Bekijk de brochure

Bekijk brochure

Basis prijskaartjes: Newton Lite

Op zoek naar een goede basisoplossing in digital pricing? Maak dan kennis met Newton Lite: een basisrange bestaande uit een viertal labels van 1.6 inch, 2.2 inch, 2.6 inch en 2.9 inch met een moderne transparante uitstraling. Check hier de Newton Lite brochure.

Bekijk de brochure

Aims Software voor goed ESL management

Onze digitale prijskaartjes worden geleverd met de bijbehorende Aims software. Aims is het centrale commandocentrum waarmee jouw digitale prijskaartjes worden aangestuurd, worden vormgegeven en beheerd.

De Aims beheersoftware is aanpasbaar, schaalbaar, zeer intuïtief en ontworpen om jou als professional te helpen om het maximale te halen uit de gekozen hardware oplossing.

Afhankelijk van het aantal locaties, de hardware investeringen die je zelf wel of niet wilt doen of jouw bedrijfsstrategie, kan gekozen worden uit drie omgevingen:

 • Aims Site;
 • Aims Cloud;
 • Aims SaaS (Software as a Service).

De drie omgevingen beschikken over een overzichtelijk dashboard en alle mogelijkheden om de labels in design en beheer helemaal aan te passen aan jouw specifieke wensen en behoeften.

elektronisch prijskaartje

Bekijk brochure

Bekijk de Aims software brochure en ontdek welke software voor digital pricing het beste bij jou past.

Bekijk de brochure

Wat kosten digitale prijskaartjes?

Op de vraag 'wat digitale prijskaartjes kosten' is geen simpel en eenduidig antwoord te geven. De investeringen die gedaan moeten worden om digitale prijskaartjes te implementeren, worden namelijk beïnvloed door:

 • Het aantal benodigde prijskaartjes. Hoe groot is het assortiment artikelen in een winkel? Betreft het één winkel of meerdere winkels? De gouden regel is dat als de aantallen groter worden, de prijs per prijskaartje daalt.
 • De uitvoering en de afmeting van de prijskaartjes. Daar waar de kleinere varianten (bv. 1.6'') verkrijgbaar zijn vanaf een paar euro per prijskaartje, lopen de kosten voor de grotere varianten (van bv. 4.2'' tot 11.6'') al snel op tot enkele tientjes.

Daarnaast - en dat is ook afhankelijk van de gekozen software oplossing - betalen gebruikers jaarlijks een licentiebedrag voor het gebruik van de software. Dit kan in de vorm van een éénmalig vast bedrag per jaar of een bedrag dat gebaseerd is op het aantal actieve prijskaartjes.

Bij het inregelen van de software kun je - afhankelijk van de kennis en resources binnen je bedrijf - zelf bepalen welk support level je daarbij nodig hebt. Samen met partner Notice Branded Media leveren we de gewenste ondersteuning om de software in te regelen en de benodigde koppelingen te maken met je eigen prijsdatabase(s). Dit zijn éénmalige kosten.

Maar wat de investering in digitale prijskaartjes echt 'kost' en of het de moeite waard is om deze investering te doen, is natuurlijk helemaal afhankelijk van de kosten die op dit moment gepaard gaan met het handmatig in de winkel wijzigen van prijzen. Het rendement dat je nu misloopt omdat prijzen nu niet up-to-date zijn, of de kansen die gemist worden doordat je nu niet middels 'dynamic pricing' snel kunt inspelen op specifieke shopper trips, concurrentie acties of de lokale marktdynamiek.

Benieuwd naar jouw specifieke investeringen? Neem contact op, dan maken we vrijblijvend een offerte naar jouw specifieke behoefte.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Verschillende formaten digitale prijskaartjes

Digitale prijskaartjes ingewikkeld? Wij helpen je van A tot Z

Virupa helpt jou in een One-Stop-Shop model van A tot Z in het gehele traject met:

 • Hardware selectie;
 • De keuze voor de voor jou passende Aims software;
 • De integratie van de software binnen jouw organisatie;
 • De manier van presenteren in de winkel middels rails of labelhouders;
 • De montage en installatie op locatie.

Voor de software integratie werken we al jaren samen met Notice Branded Media uit Amsterdam. Notice is onderdeel van de internationale M-cube groep en werkt al sinds 1999 aan projecten op het gebied van digitale winkelcommunicatie.

Afhankelijk van de kennis en beschikbare resources binnen jouw organisatie, kan Virupa samen met Notice Branded Media de gehele integratie inclusief software verzorgen. Is de gehele integratie niet nodig? Dan kunnen we jou en je team op de gewenste onderdelen ondersteuning bieden om alles op een professionele manier in te regelen.

Wist je dat?

 • Digitale prijskaartjes verkrijgbaar zijn in meer dan 10 verschillende formaten?
 • Ieder prijskaartje beschikt over een kleine batterij die bij normaal gebruik tussen de 7 en 10 jaar meegaat?
 • De prijskaartjes ontwikkeld zijn op e-inkt technologie en wel tot 7 kleuren kunnen laten zien?
 • Je zelfs logo's en kleine afbeeldingen op de digitale prijskaartjes kunt plaatsen?
 • Er ook digitale prijskaartjes zijn die in de vriezer geplaatst kunnen worden?
 • In de winkel binnen 4 minuten 3000 digitale prijskaartjes geupdate kunnen worden?
 • Virupa ook digitale 'hang' labels (bv. voor op haken) en tags (bv. voor kleding) kunnen leveren?
 • Virupa een breed assortiment prijshouders en rails biedt en slim mee kan denken hoe met kleine labels toch groots kan communiceren?
 • Ook dubbelzijdige digitale labels onderdeel van ons assortiment zijn?
 • We samen met Solum en Notice Branded Media blijven innoveren en ontwikkelen?
Digital pricing
Voorbeelden van digitale prijskaartjes

Geïnteresseerd in digitale prijskaartjes?

Ben je nieuwsgierig geworden en geïnteresseerd om meer te weten te komen over de mogelijkheden van digitale prijskaartjes voor jouw winkel(s)?

Neem dan contact op met één van onze experts via het contactformulier onderaan deze pagina of bel met 088-4944000. Als we je niet meteen te woord kunnen staan bellen we je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.

In Ulft beschikken we over een eigen Experience Centre waar we je alle oplossingen kunnen laten zien en jouw specifieke case kunnen bespreken om vervolgens een passend voorstel te kunnen maken.

Newton digitale prijskaartjes - video presentatie.

Newton Lite digitale prijskaartjes - video presentatie.

Ons team medewerkers

Maak kennis met ons gehele team