Naar inhoud
blog

Nieuw: Akoestische panelen op maat duurzaam én met jouw eigen, unieke print.

Door: info@virupa.nl
Akoestisch Paneel

Ook wel eens last van geluidsproblemen zoals galm of onverstaanbaarheid in jouw kantoor, winkel of horecabedrijf? Wil je de akoestiek in de (werk)omgeving van jouw medewerkers, klanten of gasten optimaliseren en daarmee productiviteit en prestatie verhogen? Wij hebben nu de perfecte oplossing: onze nieuwe duurzame akoestische panelen die ook nog eens voorzien kunnen worden van jouw eigen unieke print. Geluidsabsorberend, gemaakt van de katoenen vezels van gerecyclede spijkerbroeken en door de full colour print ook nog eens een prachtige en sfeervolle toevoeging aan je interieur. In dit blog willen we jou graag kennis laten maken met de nieuwe akoestische panelen van Virupa - The Store Supporters.

De voordelen.

Galm of onverstaanbaarheid zijn veelvoorkomende geluidsproblemen in ruimtes zoals kantoren, restaurants, showrooms en winkels. En dat terwijl een aangename akoestische omgeving juist erg belangrijk is. Akoestiek heeft veel invloed op het welzijn van klanten, gasten of medewerkers en daarmee op het gevoel van welbehagen maar ook productiviteit. Het inzetten van akoestische panelen is de ideale manier om effectief werken en aangenaam vertoeven in ruimtes sterk te verbeteren. De nieuwe akoestische panelen van Virupa zorgen voor een grote en effectieve geluidsabsorptie, verhelpen geluidsproblemen en zorgen voor een stillere en aangenamere (werk)omgeving.

Onze nieuwe akoestische panelen zijn duurzaam. Het akoestische basismateriaal wordt voor 90% gemaakt van katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Daarnaast kunnen deze panelen (tweezijdig) voorzien worden van jouw eigen print / visual om een ruimte of bureaudesk nóg meer sfeer te geven.

De toepassingen zijn legio. Van geluidsabsorberende panelen vast aan de wand, panelen die gebruikt worden als roomdividers (vast of flexibel op een verrijdbaar frame) of bijvoorbeeld als 'scheidingswand' (deskdivider) tussen werkplekken in een kantooromgeving. Naast geluidsabsorptie dus ook nog eens een perfecte oplossing om meer privacy te creëren in ruimtes.

De voordelen op een rij:

  • Hoge geluidsabsorptie (binnen het spraakgebied (500-1000 hz) een α-waarde van 0,7)
  • (Tweezijdig) te voorzien van een gepersonaliseerde full colour print
  • Verkrijgbaar in diverse toepassingen en uitvoeringen
  • Duurzaam: voor 90% gemaakt van katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken
  • Een functionele én sfeervolle toevoeging aan je interieur
Akoestisch Paneel 002 1

De montage van akoestische panelen.

Nadat we de textiele toplaag full colour geprint hebben met jouw eigen ontwerp, wordt deze toplaag verlijmd op het akoestische materiaal. Dit kan tweezijdig. Dit wordt vervolgens gemonteerd afhankelijk van formaat en toepassing in een geanodiseerd aluminium frame. Dit frame wordt op maat gemaakt.

Indien de panelen aan een wand bevestigd worden kan dit op verschillende manieren. Door middel van een ophangplaat iets los van de achterwand of juist direct vastgeschroefd aan de wand. Hou er bij deze laatste optie wel rekening mee dat dit voor net iets minder demping zorgt (maar nog steeds voor een aanzienlijke geluidsabsorptie).


Vier lagen voor een maximale absorptie.

Onze akoestische panelen bestaan in totaal uit 4 verschillende lagen. De toplaag is voorzien van een scherpe gepersonaliseerde print en bevestigd aan het basismateriaal middels een speciale puntsverlijming. Deze verlijming zorgt ervoor dat de structuur open blijft voor geluidsabsorptie. Direct onder de toplaag zit een geluiddoorlatende tussenlaag die de middentonen dempt. Hieronder zit het akoestische materiaal. De lange katoenvezels van de spijkerbroeken zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Dit zorgt voor de vermindering van geluidsoverlast. De onderste laag zorgt er weer voor dat middentonen worden gedempt.Het Virupa team helpt je graag!

Virupa staat graag voor je klaar als het gaat om het personaliseren, produceren en monteren van akoestische panelen in jouw ruimte(s). Ben je na het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in onze duurzame akoestische panelen op maat of heb je hier nog vragen over? Vul dan gerust het onderstaande contactformulier in of stuur een mail naar info@virupa.nl.

NEEM CONTACT OP!