Naar inhoud
blog

Waar let je op als je een digital signage systeem kiest?

Door: info@virupa.nl
Bewegwijzering Virupa Digital voetbalclub FC Utrecht

Oldskool via een SD-kaartje of USB je content uploaden op een scherm lijkt niet meer van deze tijd. Simpelweg omdat deze handeling veel sneller, effectiever en flexibeler kan met een goed digital signage content management systeem. Maar, waar let je nu op als je zo’n systeem kiest?

Systeem dat alle media-indelingen aankan.

Een van de eerste dingen die je doet als je van plan bent om een digital signage software systeem aan te schaffen, is bedenken: welke content wil ik laten zien. Zijn dat video’s, afbeeldingen of widgets? Of ga je een stap verder en wil je een koppeling gebruiken met bijvoorbeeld een PIM-systeem waarbij productinformatie automatisch gekoppeld wordt aan templates? Vervolgens kies je een systeem dat alle media-indelingen die jij wilt gebruiken aankan. Met het oog op toekomstige ontwikkelingen is het verstandig om daarbij niet te laag in te zetten. Er bestaan al systemen die alles aankunnen: van JPG tot movie-bestanden, van HTLM tot 4k-video en datalink(s). Kies je zo’n digital signage systeem, dan zit je altijd goed.

Digital configurator info zuil Virupa Digital

Content op dynamische of interactieve manier weergeven.

Soms wil je content op een dynamische of zelfs interactieve manier aanbieden. Daarvoor heb je dan wel een uitgebreider systeem nodig die dit kan ondersteunen. In het eerste geval (bij dynamische content) is de inhoud in beweging. Die past zich aan afhankelijk van waar deze zich bevindt (op welke locatie) en op welk tijdstip en bijvoorbeeld afhankelijk van het weer. De laatste tijd zien we met name veel nieuwe ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van interactieve content. Met name in de retailmarkt neemt dit een enorme vlucht. Op steeds meer plekken krijgt de shopper gepersonaliseerde content te zien (door aanraking (shopper-interactie) van het scherm of via beacons). Hierdoor wordt de content meteen persoonlijker en daarmee relevanter.

Op afstand te besturen.

Als je verspreid over heel Nederland vestigingen hebt, wil je niet alle winkels langs hoeven zodra er iets veranderd in de content. Het mooiste is als je de content op de schermen van je vestigingen vanuit één centraal punt – dus op afstand - kunt beheren. Ook is het handig wanneer je bij het kiezen van een systeem alvast vooruitkijkt naar de toekomst. Wie van plan is zijn bedrijf of netwerk uit te breiden, doet er goed aan een content management platform te kiezen dat gemakkelijk kan worden opgeschaald naar elke gewenste grootte. En let op: zorg ook voor externe updatemogelijkheden zodat je altijd met de nieuwste versies (firmware) werkt.

Zorgen voor een goed controlesysteem.

Iets anders waar je nog aan zou kunnen denken is of er een controlesysteem – een zogenaamde remote control applicatie - bij het digital signage systeem zit zodat je te allen tijde zeker weet dat de juiste content nog draait, er geen schermen zijn uitgevallen en er een stabiele (netwerk)verbinding is. Er bestaan systemen die een gedetailleerde notificatie geven als er iets mis is, zodat het probleem snel – op afstand - verholpen kan worden en alles weer snel draait zoals het moet.

Narrowcasting wand kleding winkel

Virupa Digital helpt je met de juiste keuze.

Als het aankomt op het effectief beïnvloeden van shoppergedrag op de winkelvloer en het versterken van merken en formules, loopt Virupa al een tijdje mee. Vind je het lastig om de juiste keuze te maken als het gaat om een digital signage systeem? Of is er te weinig mankracht aanwezig in jouw bedrijf om dit op te pakken? Virupa denkt graag mee met organisaties. We leveren zelf digital signage systemen, maar kunnen ook op projectmanagementbasis de coördinatie van je huidige digitale signage systeem optimaliseren. Wij hebben ervaring met verschillende systemen. En denken altijd vanuit de klant. Dáár ligt onze kracht. Ons uitgangspunt is dan ook het vergroten van jouw verkopen in de winkel. Dat doen we op basis van shopper inzichten en met kennis en ervaring hoe shoppergedrag op de winkelvloer te beïnvloeden. We ontwerpen en realiseren daarvoor effectieve digitale en analoge signing en winkelpresentatie oplossingen en zorgen tevens voor een perfect executie op de winkelvloer.

Alles in één hand van A tot Z. Wel zo makkelijk!