Naar inhoud
blog

Het juiste Digital Signage pakket voor jouw organisatie

Door: info@virupa.nl
Narrowcasting wand kleding winkel

Sta je als bedrijf voor de beslissing om een Digital Signage pakket aan te schaffen? In dat geval is het belangrijk om jezelf eerst een aantal vragen te stellen. Wat zijn jouw communicatiewensen en wat is de specifieke informatiebehoefte in jouw organisatie? Hoe complex is je boodschap? Hóe wil je dat vertellen en welke creatieve mogelijkheden moet het pakket je dus bieden? Heb je zelf de tijd maar ook de kennis van digitale communicatie en de creativiteit in huis om content te verzorgen of wil je dat juist uitbesteden aan een externe partij? Hoe frequent wil je communiceren? Over hoeveel schermen? Een boel zaken die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke keuze. Ons motto: bezint eer ge begint.

In de markt zijn diverse aanbieders met een grote diversiteit aan Digital Signage pakketten. Allemaal met hun eigen karakteristieken en gebruikstoepassingen. Ons advies: neem de tijd om een goed en compleet pakket van eisen te definiëren. Passend bij jouw wensen, behoeftes en de praktische randvoorwaarden voor nu maar vooral ook voor de toekomst. Gebruik dit vervolgens als checklist voor je selectie en de uiteindelijke keuze. De experts van Virupa Digital helpen je hier graag bij.

Digital Signage schoenenwinkel Schuurman Schoenen
Widgets

Pakket A: Easyscreen

Veel organisaties hebben echter niet de tijd, de ruimte of de kennis in huis om zich uitgebreid te verdiepen in een Digital Signage pakket. Voor hen is Easyscreen een uitkomst. Met dit pakket toon je al je informatie en bijvoorbeeld social media activiteiten in op maat gemaakte templates in jouw eigen huisstijl. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is content verzorgen en deze teksten en afbeeldingen of video’s te uploaden in de vaste template(s).

De software werkt logisch en is zeer gebruikersvriendelijk. Met name prettig voor beginnende gebruikers. Daarnaast is Easyscreen krachtig genoeg om ook complexe programma’s te beheren over meerdere locaties. Er kunnen bijvoorbeeld koppelingen gemaakt worden zodat content automatisch geupdate wordt. Interessant extraatje aan dit pakket is dat de gebruikers gratis toegang hebben tot een rijk gevulde bibliotheek. Dit biedt de mogelijkheid om op de schermen ook informatie van bijvoorbeeld Nu.nl, Weerplaza of de verkeersinformatie te delen.

Pakket B: MagicInfo.

Wil je vooral zelf aan de slag en de ruimte en mogelijkheden hebben voor maximale creativiteit, dan is MagicInfo is op dit moment de meest veelzijdige Digital Signage oplossing. MagicInfo is uitermate geschikt voor grotere organisaties met mogelijkheden om zelf content te genereren en deze creatief te vertalen naar informatie. Designers met verstand van look en feel kunnen vrij snel en éénvoudig met MagicInfo aan de slag. Het is gebruikersvriendelijk, binnen enkele minuten geïnstalleerd en toepasbaar op nagenoeg elk Samsung Smart Signage scherm.

Eén van de interessante aspecten van MagicInfo is dat het over een zogenaamde web-author beschikt. Dit is een photoshop-achtige omgeving waarin je als designer zelf je beelden opmaakt. Met MagicInfo is het dus mogelijk om – heel creatief - je eigen content te ontwikkelen en te beheren. Kortom in de volle breedte veel mogelijkheden: van oogstrelende Digital Signage tot het ontwerpen en besturen van een complex en interactief multimediaplatform.

Virupa Digital beheert via de MagicInfo Cloud oplossing (Saas) het pakket zodat de gebruiker deze ten alle tijde kan oproepen. Het voordeel: géén dure licenties en ook niet de noodzaak om een dure server op te zetten met de bijbehorende onderhoudskosten. Voor de MagicInfo Cloud betaal je een vast bedrag per maand of per jaar en profiteer je van alle voordelen.

Magicinfo

Virupa Digital helpt je met de juiste keuze.

Ons startpunt is jouw behoefte. We helpen je om een pakket van eisen op te stellen en selecteren samen met jou het best passende Digital Signage pakket. Omdat we niet gebonden zijn aan één oplossing kunnen we maatwerk leveren. Vind je het lastig om de juiste keuze te maken als het gaat om een Digital Signage systeem? Is er te weinig mankracht of kennis aanwezig in jouw bedrijf om dit op te pakken? Onze experts denken graag met je mee.

Als het aankomt op het effectief beïnvloeden van consumentengedrag en het versterken van merken en formules, loopt Virupa al een tijdje mee. Ons uitgangspunt is dan ook het vergroten van de verkopen in de winkel of tevreden en goed geïnformeerde medewerkers en/of bezoekers binnen jouw bedrijf. Dat doen we op basis van consumenteninzichten en met kennis en ervaring hoe consumentengedrag te beïnvloeden. We ontwerpen en realiseren daarvoor effectieve digitale en analoge signing en winkelpresentatie oplossingen en zorgen tevens voor een perfect executie, montage en installatie. Alles in één hand van A tot Z. Wel zo makkelijk!