Naar inhoud
blog

Lichtreclame van Virupa Van licht- en doekbakken tot doosletters in alle variaties.

Door: info@virupa.nl
Lichtbakken op maat

Één van de sign oplossingen die Virupa voor haar klanten ontwikkelt en produceert is lichtreclame. Lichtreclame is een vorm van gevelreclame die zich typeert door het feit dat deze reclames zijn voorzien van lichtbronnen. Als je buiten om je heen kijkt zul je merken dat er overal lichtreclame te vinden is. Mensen laten hun bedrijfspand, kantoor of winkel graag met lichtreclame onder de aandacht brengen. En terecht natuurlijk, want het ziet er fraai uit en bedrijfspanden, kantoren of winkels trekken zo al van ver de aandacht van voorbijgangers. En dat is nu net wat je met lichtreclame wilt bereiken: de zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf vergroten. In deze blog vertellen wij je over lichtreclames van Virupa, hoe lichtreclame gemaakt wordt en hebben we nog een aantal handige tips voor bedrijven en organisaties die hun bedrijfspand, kantoor of winkel ook graag van lichtreclame willen laten voorzien.

Gevelreclame dierenwinkel PetsPlace Boerenbond

Lichtreclame van Virupa De mogelijkheden zijn eindeloos.

De mogelijkheden met betrekking tot lichtreclame bij Virupa zijn zeer divers. Je kunt kiezen voor de 'traditionele' lichtbak waar de gewenste tekst of het logo als sticker op wordt geplakt en vervolgens wordt dan de gehele lichtbak van binnenuit verlicht.

Een andere optie is om te kiezen voor zogenaamde 'doos'letters. 'Dozen' in de vorm van 3D letters die van binnenuit verlicht worden met een mooie lichtuitstraling naar de voorzijde, de zijkanten of de achterzijde van de letters. Hierbij kun je variëren met de diepte, de grootte en de vorm van de letters, het materiaal waaruit de letters zijn opgebouwd, het type LED en de kleuren van de materialen en/of LED.

Uiteindelijk bepaalt de locatie en de gewenste uitstraling het type lichtreclame dat gekozen wordt. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is de 'zichtlijn' en vanaf waar je wilt dat de lichtreclame zichtbaar en leesbaar is.

Ook op het gebied van lichtbronnen in de lichtreclame is er veel om over na te denken. Zo kan deze intern verlicht worden, kun je variëren in lichtsterkte, kan gewerkt worden met dimmers, maar kan je de gevelreclame ook uitlichten middels bijvoorbeeld spots.

De opties voor lichtbronnen.

Er zijn verschillende opties voor lichtbronnen. Met klassieke neon verlichting kun je bijvoorbeeld strakke lijnen creëren of mooie schrijfletters. Echter, deze vorm van verlichting is niet heel erg energiezuinig. Dit is vaak een belangrijke reden om te kiezen voor andere oplossingen.

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor LED. Dit vanwege de mooie gelijkmatige en krachtige lichtuitstraling, de vele flexibele mogelijkheden die LED biedt in de verwerking in lichtreclames, het feit dat LED energiezuinig is, relatief voordelig in aanschaf en makkelijk te onderhouden.

Reclamemast_Shell_Berchem

Doosletters van Virupa.

Er zijn heel veel verschillende types en dieptes waaruit men kan kiezen als het gaat om doosletters. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen, zoals aluminium of acrylaat. In het verleden bestonden er een stuk of 10 verschillende doosletterprofielen die meestal 10 of 12 centimeter diep waren. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden en variaties en bestaat de mogelijkheid om ook te werken met subtielere dieptes als die van 3, 5 of 8 centimeter.

Geen enkele lichtreclame is standaard. Bij Virupa kijken we altijd naar de wensen en de locatie van de klant. Je kunt dus stellen dat wij geen standaard opties meer aanbieden maar het precies andersom aanpakken: we vragen eerst naar de behoeften van de klant en vanuit daar stellen wij het ideale product samen. Kortom, ook bij doosletters is er altijd een oplossing voor elk logo.

Hoe worden doosletters gemaakt?

Het traditionele profiel 5 doosletter was altijd 12 centimeter diep. Deze doosletters worden volledig gemaakt uit een aluminium plaat. De bodem van de letter wordt uit deze plaat gelaserd. Daarna worden de zijkanten in de gewenste vorm gewalst en vervolgens worden deze delen aan de binnenzijde aan elkaar gelast. De kap wordt verstevigt met een kunststof of aluminium verstevigingsprofiel. Dan wordt de LED verlichting in de doos gemonteerd, zodat de letter vanuit binnenuit verlicht wordt. Daarna kan de kap van de doosletter worden gemonteerd en valt over de zijkanten heen. De kap wordt vaak voorzien van opaal acrylaat, aangezien deze het licht moet doorlaten. De kleur van de LED verlichting, het acrylaat of de folie die er op is geplakt, bepaalt uiteindelijk hoe de doosletter uitgelicht wordt. Verder kan de kap van de doosletter er altijd afgehaald worden om onderhoud te plegen.

Centraal Beheer Verlichte Doosletters

Regelgeving en vergunningen.

Bij het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van lichtreclame moet je er rekening mee houden dat het een aantal weken duurt voordat je uiteindelijk een vergunning krijgt. Soms moet de aanvraag namelijk goedgekeurd worden door de welstandscommissie en dan kan het zijn dat je nog een aanpassing krijgt of je aan bepaalde regels moet houden bij het plaatsen van de lichtreclame. Als je vergunning plichtig bent en je als bedrijf niet aan deze regels houdt, kun je een boete krijgen. Bij Virupa begeleiden en adviseren wij onze klant ook bij het aanvragen van lichtreclame vergunningen. Ook gaan wij soms zelfs naar welstandsspreekuren in de desbetreffende gemeente om de wensen van de klant over te brengen middels een voorstel. Vaak zit er dan ook een welstandsarchitect bij die het straatbeeld van een winkelstraat bewaakt. In een winkelstraat heb je dan ook vaak niet zoveel vrijheid als het gaat om lichtreclames, aangezien het in het straatbeeld moet passen.

Meer lezen over lichtreclame van Virupa

Wil jij dat jouw (kantoor)pand of winkel ook al van ver de aandacht van voorbijgangers trekt? Virupa regelt het voor je!

Het Virupa team staat graag voor je klaar als het gaat om het toepassen van verlichte lichtbakken en/of doosletters op de gevel of het dak van jouw pand! Wij helpen je graag in het gehele traject van ontwerp, prototyping, het aanvragen en begeleiden van vergunningen indien van toepassing, productie, installatie & montage en onderhoud en beheer.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over onze lichtreclame? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar (+31) (0) 543 494400, een mail te sturen naar info@virupa.nl of het onderstaande contactformulier in te vullen.