Naar inhoud
nieuws

Reclamemast Shell Berchem. Virupa realiseert 24 meter hoge reclamemast Shell Berchem

Door: Jan Nales
Reclamemast_ Shell_Berchen_doekbakken_01

Nieuwe reclamemast.

Virupa heeft in opdracht van Benova een nieuwe reclamemast ontwikkeld, geproduceerd en geplaatst voor het SHELL station: ‘SHELL Aire de Berchem’ in Luxemburg. Deze 24 meter metalen mast is de hoogste op een SHELL locatie in Europa en voorzien van grote verlichte doekbakken om reeds van verre zichtbaarheid te realiseren voor dit SHELL station en de aanwezige services.

Projectmanagement.

Na maanden van overleg met de diverse stakeholders en na alle voorbereidingen met betrekking tot productie van de mast zelf, de constructie- en fundamentberekeningen, het transport van Aalten naar Luxemburg en het voorbereiden van de mega-doekbakken, was het dan eindelijk zover. In één weekend werd de oude mast snel en vakkundig vervangen door de nieuwe mast. Deze nieuwe mast is eerst ter plekke geassembleerd en vervolgens in zijn geheel overeind getakeld. De snelweg werd vanaf 08.00 uur afgesloten, zodat de oude mast veilig kon worden gedemonteerd. Na een grondige inspectie en dubbelcheck kon de nieuwe mast de lucht in. Van startpunt tot de positionering op het ankerpunt kostte dit slechts 12,5 minuut. Na montage van de verlichte doekbakken en het aansluiten van de elektra kon om 14:00 uur het sein 'project gereed' gegeven worden en was de nieuwe blikvanger volledig geïnstalleerd.

Een complex en uitdagend project, waarbij alle disciplines binnen Virupa flink op de proef werden gesteld. Trots dat we aan deze permanente landmark in het Luxemburgse land zo'n belangrijke bijdrage hebben mogen leveren. Dank ook aan partners Benova, Hamer, Artelia en Shell.

Kennismaken met Virupa Retailsign?

Reclamemast_ Shell_Berchen_doekbakken_02