Koofsigning: een heldere categorie aanduiding

Koofsigning

Koofsigning: de mogelijkheden

Eénmaal over de drempel van uw winkel is het zaak dat u uw shoppers snel en gemakkelijk naar de juiste productcategorie loodst danwel naar de juiste merken. Het inzetten van een impactvolle koofsigning boven de desbetreffende categorie kan hier een goede bijdrage aan leveren. Dit kan in de vorm van informatie op verschillende manier vorm gegeven, maar ook door het creëren van een stuk beleving boven de diverse categorieën. Hieronder een weergave en opsomming van de mogelijkheden.

 • 5 binnen signing - koof signing Digitaal bedrukte folie op koofpanelen
 • Koof signing 4 - gefreesde letters Gefreesde acrylox letters op afstandhouders
 • Koof signing 4 - full colour print Aangelichte full colour geprinte panelen
 • Koof signing 5 - gefreesde letters Full colour geprinte reboard panelen
 • Koofsigning 2 - full colour print Aangelichte gebogen geprinte kunststof koofplaten

Koofsigning kan uitgevoerd worden op verschillende manieren zoals:

Visual Magnetics®

Bent u op zoek naar maximale flexibiliteit en het snel kunnen verwisselen van uw visuals op de wanden van uw locatie, dan is Visual Magnetics DE oplossing! Visual Magnetics is een nieuw revolutionair systeem om snel en moeiteloos visuals te kunnen wisselen. Virupa Visual Solutions is één van de 'authorized printhouses’ en mag dus als één van de weinigen in Nederland Visual Magnetics verkopen, verwerken en toepassen.

Om visuals te bevestigen met Visual Magnetics in uw locatie:

 • Brengt u OF éénmalig een zelfklevende enkelzijdige magneetfolie aan als wandbekleding;
 • OF behandelt u de wand met een speciale ijzerhoudende coating, waar vervolgens gewone verf overheen gaat;

Een dubbelzijdige magneetfolie blijft nu moeiteloos als basis op de muur zitten en kan indien nodig in zijn geheel weer worden verwijderd zonder beschadigingen achter te laten. Diverse visuals kunnen vervolgens éénvoudig op de magneetbasis bevestigd worden. Deze visuals worden door Virupa in-house digitaal geprint op één van onze vlakbedprinters en kunnen na het printproces in elk gewenste vorm gesneden worden.

Demonstratie video Visual Magnetics ®

De voordelen van Visual Magnetics ® zijn:

 • Geen terugkerende installatie en montagekosten doordat uw medewerkers zelf snel en éénvoudig de visuals kunnen wisselen;
 • De mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige full colour visuals te printen op verschillende basismaterialen;
 • Naast de standaard folies, ook verkrijgbaar in speciale uitvoeringen zoals onder andere whiteboard, krijtbord, mat, glans, bamboe etc.
 • De mogelijkheid om diverse lagen magnetische materialen over elkaar heen te plakken;
 • Snelle en éénvoudige verzending van de visuals naar de desbetreffende locaties in kokers (lage kosten);
 • De mogelijkheid om zelfs kleine voorwerpen (voorzien van Visual Magnetics ®) op de muur ‘vast te klikken’;

Graag zijn onze experts u behulpzaam bij het uitwerken van de mogelijkheden van Visual Magnetics ® voor wand signing voor uw bedrijf. Virupa Visual Solutions kan voor u het gehele traject verzorgen van aanbrengen van de magneetbasis, het ontwerpen en van uw visuals evenals het printen en het afhandelen van de logistiek hiervan.

Bestickering

Eén van de mogelijkheden van koofsigning is aanbrengen van  bestickering boven de desbetreffende productcategorieën met full colour geprinte folie. Dit kan afhankelijk van de achtergrond rechtstreeks op de koof danwel op panelen die op de koof gemonteerd worden. Folies zijn verkrijgbaar in diverse structuren zoals bijvoorbeeld hout, leer, metaallook of marmer om een zo authentiek mogelijk uitstraling te realiseren. De mogelijkheden zijn hier onbeperkt en de diverse folies kunnen geprint worden met iedere gewenste afbeelding, tekst of logo. Virupa beschikt over een aantal verschillende digitale UV en Solvent printers geschikt voor het printen van folie. De door u gewenste uitstraling, toepassing en duurzaamheid bepalen welk productieproces het beste bij u past. Alle geprinte folies kunnen worden voorzien van een laminaatlaag die zorgt voor een langdurige bescherming. Het installatie- en montageteam van Virupa heeft ruime ervaring met het aanbrengen van deze vorm van koofsigning en kan u ook op dit gebied volledig ‘ontzorgen’.

Doeken

Steeds vaker zien we het gebruik van doek als oplossing voor een impactvolle en flexibele vorm van koofsigning. Het grote voordeel van doeken is dat er nauwelijks beperkingen zijn in formaat.
Doeken worden meestal gecombineerd met een frame. Dit kan een stoer buizenframe zijn waaraan het doek met elastieken wordt bevestigd of zelfs een trussenconstructie. Steeds vaker echter, wordt doek voorzien van een zogenaamde siliconenpees. Nadat het doek geprint is op één van de Virupa digitale roll-to-roll printers, wordt er op de confectie-afdeling een siliconenpees aan bevestigd. Met behulp van deze pees kan het doek éénvoudig en snel in een speciaal profielframe geduwd worden, waardoor het doek zich mooi spant en het frame nagenoeg niet zichtbaar is.
Om helemaal een kwalitatief hoogwaardige uitstraling te krijgen kan het frame of een hiervoor speciaal ontwikkelde doekbak vervolgens voorzien worden van energiezuinige LED verlichting. Deze verlicht het doek vanaf de achterzijde waardoor een opvallende en zeer kwalitatieve uitstraling ontstaat.

Panelen

Afhankelijk van uw wensen, kunt u er ook voor kiezen om te gaan werken met panelen. Panelen direct geprint met alle mogelijke full colour afbeelding, teksten of logo’s danwel panelen die middels bestickering voorzien zijn van de juiste afbeeldingen of informatie. De keuze voor materialen is groot en graag helpen onze experts u met het selecteren van het voor u beste basismateriaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de diverse mogelijkheden op het gebied van aluminium sandwichpaneel – wit of bijvoorbeeld met een RVS look, kunststof schuimplaten of reboard (verstevigd karton).

Belettering

Wilt u de koof kwalitatief en in 3D uitvoeren dan is belettering middels freesletters of doosletters een mooie oplossing. U kunt een keuze maken uit diverse technieken, materialen, formaten en manieren van bevestigen. Losstaande acrylox letters middels fraaie afstandhouders geplaatst op de wand, plakletters en/of logo’s, vrijstaande letters gefreesd in contour uit hout, danwel onverlichte of onverlichte doosletters. De mogelijkheden zijn legio. De gewenste uitstraling, duurzaamheid, impact en budget bepalen hier mede de voor u uiteindelijk best passende oplossing.

De experts van Virupa Visual Solutions helpen u graag in het gehele traject van ontwerp, prototyping, productie, installatie en montage evenals onderhoud en beheer.
 

Terug naar het overzicht

Meer informatie?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
 • *
 • *
 • *

Velden met een * zijn verplicht