Gevelsigning: vindbaar en herkenbaar

Gevelsigning

Gevelsigning: de mogelijkheden

Uw (nieuwbouw) pand is pas af op het moment dat uw naam en logo duidelijk en herkenbaar op de gevel staan. Het is tenslotte essentieel dat uw shoppers, klanten of relaties u kunnen vinden en tegelijkertijd de vertrouwde naam van uw organisatie herkennen. Hieronder een weergave en opsomming van een aantal mogelijkheden.

 • Gevelsigning - lichtbak Lichtbak gericht aangelicht
 • Gevelsigning - doosletters onverlicht Doosletters LED verlicht
 • Gevelsigning - gevelbord Gevelbord aangelicht
 • Gevelsigning - gevelletters Gevelletters aangelicht
 • Gevelsigning - spandoekframe Bisonyl doek in frame
 • Gevelsigning - lichtbak Kubus lichtbak acrylaat

Gevelsigning is er in diverse uitvoeringen zoals:

Doosletters

Geeft u de voorkeur aan een kwalitatieve gevelsigning die zowel overdag als ’s avonds herkenbaar is en de aandacht trekt, dan zijn doosletters een goede optie. De mogelijkheden zijn onbeperkt in kleuren en vormen zodat u de doosletters helemaal kunt uitvoeren in uw eigen huisstijl. Een goede afweging van de opties is belangrijk om een keuze te maken die past bij uw wensen en behoeften.

Elementen die hierbij in ogenschouw genomen dienen te worden zijn:

 • Als u kiest voor verlichte doosletters:
  • de keuze voor de lichtbron (TL, LED of Neon);
  • de manier van aanlichten (voorzijde danwel achterzijde);
  • de materiaalkeuze van de voorzijde, kaderlijst en bodemplaat.
   Afhankelijk van uw wensen en de gekozen manier van aanlichten, kunt u hier variëren met een voorkant van acrylaat, zijkaders en een bodemplaat van aluminium of zelfs een geheel plexiglas uitvoering van uw doosletters.
 • Als u kiest voor onverlichte doosletters:
  • het materiaal (aluminium, RVS, kunststof, hout, anders);
  • de manier van bevestiging op de gevel;

Gevelborden

Kiest u voor één of meerdere gevelborden om aan de buitenkant van uw locatie uw bedrijfsnaam/merk en logo te presenteren, dan helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze’s. Op basis van aspecten als kwaliteit van uitstraling, duurzaamheid, formaat en montage, adviseren wij u graag over materiaalkeuze’s, belettering danwel printen. Ook het indirect aanlichten van gevelborden behoort tot de mogelijkheden en ook hierin kunnen we samen met u de diverse mogelijkheden verkennen.

Gevelletters

Een andere optie is om middels gevelbelettering uw formule danwel bedrijfsnaam aan de buitenkant van uw pand zichtbaar te maken. Ook hier zijn de mogelijkheden legio. U kunt een keuze maken uit diverse materialen en formaten, verschillende manieren van bevestigen en het al dan niet aanlichten van deze gevelletters. Gewenste uitstraling, duurzaamheid, impact en budget bepalen hier mede de voor u uiteindelijk best passende oplossing.

Lichtbakken

Opvallende lichtreclame zorgt, juist als het donker is, voor extra attentiewaarde en een duidelijk herkenbaar eigen gezicht. Lichtbakken worden in de regel gemaakt van geanodiseerd aluminium met een (opaal) acrylaat voorplaat. Lichtbakken kunnen in iedere gewenste RAL kleur geleverd worden en voorzien van uw formule/merknaam danwel logo. Afhankelijk van uw wensen kan ook hier gekozen worden voor diverse lichtoplossingen zoals TL danwel het energiezuinige en duurzame LED.

Doeken in frame

Voor buitentoepassingen worden doeken vaak gecombineerd met een frame waaraan het doek middels elastieken wordt bevestigd. Het meest toegepaste doek is bisonyl zeildoek dat gekenmerkt wordt door z’n sterkte en het feit dat het éénvoudig te onderhouden is. Indien toegepast in een ‘open veld’ zijn er doekmaterialen verkrijgbaar met gaatjes (mesh doek) zodat de wind er makkelijk doorheen kan wat de uitstaling en duurzaamheid van het doek aanzienlijk vergroot.
Het grote voordeel van doeken is dat er nauwelijks beperkingen zijn in formaat. Virupa beschikt over een aantal moderne digitale roll-to-roll printers waardoor het mogelijk is ieder door u gewenste full colour afbeelding snel en kwalitatief hoogwaardig te printen op diverse doekmaterialen.

De experts van Virupa Visual Solutions helpen u graag in het gehele traject van ontwerp, prototyping, het aanvragen en begeleiden van vergunningen indien van toepassing, productie, installatie & montage en onderhoud en beheer.
 

Terug naar het overzicht

Meer informatie?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
 • *
 • *
 • *

Velden met een * zijn verplicht