Raamsigning: een breed scala aan toepassingen

Raamsigning

Raamsigning: de mogelijkheden

Het gebruiken van de ramen van uw pand ten behoeve van signing, geeft herkenbaarheid en een professionele uitstraling aan uw locatie. Tevens biedt raamsigning u een aantal functionele mogelijkheden. Inkijk kan voorkomen worden waarbij u er zelf voor kiest, afhankelijk van folie keuze, of dat voor één of beide kanten geldt. Raamsigning kan eveneens op meerdere manieren worden toegepast zoals bijvoorbeeld middels contourgesneden logo’s of letters uit folie, vlakken folie of diverse combinaties hiervan. Virupa beschikt over een uitgebreid assortiment folie materialen ieder met eigen specifieke eigenschappen geschikt voor diverse toepassingen. Hieronder een opsomming van een aantal mogelijkheden.

  • 4 buiten signing - raam signing Full colour geprint folie contour gesneden
  • Raam signing 1 - full colour print raamfolie Full colour geprint blinderingsfolie
  • Raam signing 3 - fullcolour print raamfolie Easy Dot full colour geprint
  • Raam signing 4 - full colour print raamfolie WindowGrip raamfolie full colour geprint
  • Raam signing 5 - edge glas raamfolie Etched glass of frosted folie
  • Raamsigning 6 - edge glas raamfolie Etched glass geprint folie

Een kleine greep uit de mogelijkheden met betrekking tot raamsigning:

Etched glass of frosted folie

Etched glass folie is een geweldige methode om inkijk te beperken en toch voldoende licht in uw locatie te krijgen. Door er vormen, figuren, uw logo of anderszins in contour uit te laten snijden, kunt u de folie bovendien een eigen karakter geven danwel ondersteunend laten zijn aan uw huisstijl;

Full colour print folie

Deze folie is full colour te printen met iedere gewenste afbeelding, tekst of logo. Virupa beschikt over een aantal verschillende digitale UV en Solvent printers geschikt voor het printen van folie. De door u gewenste uitstraling, toepassing en duurzaamheid bepalen welk productieproces het beste bij u past. Alle geprinte folies worden voorzien van een laminaatlaag die zorgt voor een langdurige bescherming;

One Vision folie

Doordat deze folie voorzien is van minuscule gaatjes, de perfecte oplossing voor als u een een afbeelding op de ramen van uw locatie wilt hebben, maar tegelijkertijd het zicht van binnen naar buiten wilt behouden. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsgradaties voor kort- danwel langdurig gebruik.

WindowGrip folie

WindowGrip is een zeer transparante polyester folie die full colour geprint kan worden op onze digitale printers en vervolgens gesneden in elk willekeurige contourvorm. Hoewel lijm-vrij, plakt WindowGrip op alle gladde oppervlakken van glas, metaal of andere materialen. Het is daarmee ideaal voor ramen of spiegels. De folie kan gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd of opnieuw gepositioneerd zonder verlies van kleefkracht en zonder dat er lijmresten achterblijven. De perfecte oplossing voor reclame-uitingen op ramen zoals promoties of acties.

Easy Dot folie

Easy Dot folie is de ideale oplossing voor tijdelijke danwel actiematige communicatie op ramen. Deze folie kan full colour geprint worden op onze digitale printers en is goed te snijden recht of in contour. Een dot-type zelfklevende folie kan gemakkelijk worden aangebracht door de puntjes (dots) die fungeren als kanaaltjes waar lucht doorheen kan. Hierdoor verdwijnen luchtbellen gemakkelijker, waardoor iedereen de folie goed en gemakkelijk kan aanbrengen. Easy Dot folie kan na gebruik gemakkelijk worden verwijderd, zonder dat er lijm- of folieresten achterblijven.

UV-werende folie

Het verkleuringsproces van materialen is nooit helemaal tegen te gaan. Dit proces kunt u echter wel vertragen. Door het aanbrengen van UV-werende folie op uw ramen zorgt u ervoor dat de UV-stralen die deze verkleuring veroorzaken, door de metaalpigmenten in de folie, voor 99% worden weerkaatst.

Overige folie toepassingen op ramen:

Inbraakwerende raamfolie

Het aanbrengen van specifieke inbraakwerende folie kan helpen om het inbrekers moeilijker te maken uw pand ongewenst binnen te dringen. Daarnaast kan de folie helpen uw pand minder vandalisme gevoelig te maken. Specifieke inbraakwerende raamfolies zijn opgebouwd uit één of meerdere lagen taaie transparante polyester. Door het aanbrengen van meer lijm is de hechting op het glas zo sterk dat zelfs stenen niet door de folie dringen bij inbraak of vandalisme (dit wel afhankelijk van de dikte van de folie). De transparantie van de ramen blijft gewaarborgd, omdat de lijm transparant is en blijft. Inbraakwerende folies zijn verkrijbaar in verschillende uitvoeringen.

Raamisolatiefolie

Deze folie toepassing is er specifiek op gericht om in de winter de warmte binnen te houden en in de zomer de warmte buiten te houden. Door toepassing van deze folie op uw raampartij hoeft uw verwarming danwel airco minder hard te draaien en kunt u flink besparen op uw energiekosten. Hierdoor verdient u uw investering al binnen enkele jaren terug. Raamisolatiefolie heeft een zeer hoge transparantie waardoor het zicht naar buiten niet belemmerd wordt en het daglicht vrij naar binnen kan.

De experts van Virupa Visual Solutions helpen u graag om de juiste keuze’s te maken passend bij uw toepassing. Wij begeleiden u in het gehele traject van ontwerp, productie, evenals het aanbrengen van de raamsigning.

Terug naar het overzicht

Meer informatie?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht