Naar inhoud

Hubo - Euretco

Winkelinrichting bouwmarkt Hubo

Ontwerp, ontwikkeling en realisatie vernieuwe HUBO winkelformule.

Hubo en Multimate - als onderdeel van Euretco - hebben in 2016 en 2017 een flinke strategische heroriëntatie gedaan om zich opnieuw relevant en aantrekkelijk te positioneren in de Nederlandse DIY markt.

Van formulestrategie naar winkelinrichting.

Nadat de formulestrategie gedefinieerd was, is Virupa gevraagd de volledige doorvertaling hiervan te maken richting de winkel. Als basis hiervoor fungeerde de (toen nog) Multimate winkel in Woudenberg van 1800 m2.

De Virupa Ontwerp Studio heeft het nieuwe winkelconcept volledig in 3D uitgetekend en ontworpen inclusief vlekkenplan en de diverse winkeldoorzichten. Tevens zijn 3D presentaties gemaakt van de door Hubo bepaalde maatwerkgroepen zoals deuren, raamdecoratie, verlichting en kasten. Om zich blijvend te onderscheiden wilde Hubo inspelen op een aantal actuele shopper needs als bijvoorbeeld: Veilig wonen, Onbezorgd wonen, Mooi wonen, Besparend wonen en Opgeruimd wonen.

Kasten op maat bouwmarkt Hubo
Winkelinterieur bouwmarkt Hubo

Hiervoor heeft Virupa Display belevingseilanden ontwikkeld die beleving brengen in de winkel, oplossingen laten zien en een handige verkooptool zijn voor de winkelmedewerkers.

In het najaar van 2017 is de nieuwe Hubo testwinkel in Woudenberg met succes feestelijk heropend.

Winkelinterieur, navigatie en productinformatie.

Naast ontwerp en ontwikkeling heeft Virupa de complete productie en montage verzorgd van het winkelinterieur (kassabalies en toonbankmeubels), de demo-eilanden op het belevingsplein, de maatwerkgroeppresentaties, de metalen frames boven de maatwerkgroepen en overige binnenreclame in de vorm van bewegwijzering en categorie- en productaanduidingen (magneetfolie op de metalen stellingen).

Ook de digital signage in de winkel is ontwikkeld en geïnstalleerd door de digitale specialisten van Virupa Digital. Zij leverden de schermen in de winkel en het contentmanagementsysteem waarmee Hubo centraal de schermen in alle winkels kan aansturen.

Buitenreclame.

Ook de gevelreclame is volledig verzorgd door Virupa Retailsign. Full colour gevel panelen voorzien van het nieuwe Hubo logo, bisonyl doeken in spanframes, vlaggen en banieren evenals een bewegwijzerings- / reclamezuil aan de doorgaande weg.

De uitrol van de nieuwe formule is ondertussen in volle gang en de verkoopresultaten van de nieuwe omgebouwde winkels zijn veelbelovend.

MEER REFERENTIES ZIEN?

OF NEEM CONTACT OP!

Gevelbord bouwmarkt Hubo

Vertaling nieuwe Hubo winkelformule strategie naar winkelinrichting en winkelpresentatie.