Naar inhoud

Monuta Uitvaartzorg

Bewegwijzering buitenzuil uitvaartorganisatie Monuta

Monuta Uitvaartzorg.

Monuta is een uitvaart- en verzekeringsorganisatie met meer dan 1.5 Mio verzekerden in Nederland. Monuta beschikt over meer dan 100 uitvaartcentra verspreid over Nederland van begraafplaatsen, crematoria tot locaties waar afscheid kan worden genomen van overleden.

Vernieuwde bewegwijzering uitvaartcentra.

De vraag was om - rekening houdende met een grote verscheidenheid van panden en locaties - de complete binnen- en buitenbewegwijzering van Monuta weer up-to-date te maken met respect voor de beleving van de gasten van Monuta en de eigen Monuta corporate identity. Los daarvan dient de bewegwijzering 'vanzelfsprekend' te zijn, zeker in en rondom Monuta locaties niet teveel op te vallen en de 'rust' in en buiten de locaties niet te verstoren.

Buitensigning bord uitvaartorganisatie Monuta
Wayfinding buitenzuil uitvaartorganisatie Monuta


Outdoor wayfinding.

Qua vormgeving werd gekozen voor ronde vormen zowel voor de bebording als de buitenzuilen. Stemmige rustige kleuren als wit, lichtgrijs en donkerrood als signaalkleur worden toegepast om enerzijds voor een goede communicatie zorg te dragen, maar ook bij te dragen aan de stemming op de locaties. De buitenzuilen zijn opgebouwd uit gecoate metalen 'voeten' die in de grond verankerd zijn met daarin hard houten palen met daaraan bevestigd, in een gecoat metalen frame, contour gefreesde informatiepanelen. Ook de diverse wegwijzers zijn op een vergelijkbare manier uitgevoerd.Binnensigning.

De binnensigning wordt in dezelfde look & feel doorgevoerd conform het gedetailleerde handboek sign dat ontwikkeld is.

Sinds 2017 is Virupa als vaste signpartner samen met Monuta bezig om stapsgewijs alle locaties van de nieuwe bewegwijzering op maat te voorzien. De laatste locaties staan in 2019 op de planning.

Meer referenties zien?

Of neem contact op!

Bewegwijzering muurpaneel uitvaartorganisatie Monuta

Realisatie van de nieuwe huisstijl en bewegwijzering bij alle locaties van Monuta Uitvaartzorg in Nederland.