Naar inhoud
Raambestickering op maat

Raambestickering op maat

 • Van ontwerp tot plakken op locatie.
 • Voor iedere toepassing een eigen folie oplossing.
 • Groot assortiment raamfolies.
Raambestickering op maat

Waarom raambestickering?

Een breed scala aan mogelijkheden!

Bij raambestickering denkt je al snel aan het beplakken van ramen met impactvolle visuals om de aandacht te trekken of het 'dichtplakken' van ramen om privacy redenen.

Dit zijn echter maar een paar van de vele mogelijkheden die raambestickering biedt. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor isolerende of zonwerende folie. En wat dacht je van inbraakwerende folie? Er is een breed assortiment folies op de markt. Ieder met hun eigen specifieke eigenschappen. Denk aan 'one-vision' folie waarbij je niet van buiten naar binnen kunt kijken, maar wel van binnen naar buiten. Denk aan 'easy-dot' folie die het mogelijk maakt zelf ook het plakwerk te verzorgen omdat de hechting zodanig is dat je de folie weer makkelijk kunt losmaken en opnieuw kan plakken als het niet helemaal goed zit. Of kies met één druk op de knop voor optimale privacy met Smart Folie.

Raambestickering kan ook worden toegepast middels contour gesneden logo’s, snijletters uit folie, vol vlak folies of combinaties hiervan. Virupa beschikt over een zeer uitgebreid assortiment folie-materialen, ieder met unieke eigenschappen geschikt voor de diverse toepassingen.

Waar op letten bij raambestickering?

De opties op een rijtje.

Het is dus zaak om te weten wat je wil. Dit bepaalt uiteindelijk welke folie de voor jou geschikte oplossing biedt. Hieronder een kleine greep uit de verschillende mogelijkheden voor raambestickering op maat:

 • Etched glass of frosted folie - inkijk beperken maar voldoende licht doorlaten;
 • Full colour print folie - perfect te printen met alle full colour afbeeldingen;
 • One Vision folie - doorzicht houden van binnen naar buiten;
 • WindowGrip folie - zeer makkelijk aan te brengen - geen lijmresten;
 • Easy Dot folie - door medewerkers zelf aan te brengen en te verwijderen;
 • UV-werende folie - verkleuringsproces van materialen door UV vertragen;
 • Inbraakwerende raamfolie - verstevigd ramen, bemoeilijkt inbraak;
 • Raamisolatiefolie - isolerende werking in zomer en winter.
 • Smart Folie White & Dark: met één druk op de knop van dicht naar doorzichtig.

De experts van Virupa helpen je graag om de juiste keuze’s te maken of de folie te vinden specifiek passend bij jouw behoefte. Wij begeleiden je in het gehele traject van ontwerp, productie, evenals het aanbrengen van de raambestickering op locatie.

Raambestickering winkel

Wij werken voor:

Aandachtspunten bij raambestickering

Materiaalkeuze is één, plakken is twee.

Het plakken van raamfolies is een vak apart. Dit begint al bij het 'inmeten' van de ramen. De experts van Virupa hebben hier al jaren ervaring mee en weten precies waar ze op moeten letten bij de inventarisatie. Aan de binnen- of buitenzijde plakken, hoe om te gaan met kozijnen en plaknaden. Zaken die al van belang zijn voordat de raamfolies op onze productielocatie worden geproduceerd.

Om goed te kunnen plakken zijn een aantal zaken van belang. Eén daarvan is buitentemperatuur. Wordt het te koud dan bestaat de kans dat de folies onvoldoende hechten of loslaten. Het is dus belangrijk hier met het inplannen van projecten in de winter rekening mee te houden. Een ander aspect zijn schone en ontvette ramen. Voordat de monteurs van Virupa met het plakken van de bestickering beginnen, zorgen ze er voor dat de ramen ontdaan zijn van eventuele oude folie- of lijmresten en vetvrij zijn.

Met onze jarenlange ervaring en het grote aantal vierkante meters beplakte binnen- en buitenramen, hebben de monteurs van Virupa ondertussen flinke ervaring opgedaan en weten ze waarover ze het hebben. Wel zo vertrouwd!

Op maat gemaakt door Virupa

We helpen je graag met raambestickering op maat

Wil je op basis van jouw wensen en behoeften advies over de mogelijkheden op het gebied van raambestickering? Neem dan contact met één van onze projectleiders of accountmanagers.

Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de verschillende materialen. Samen kijken we naar de beste oplossing en geven we je graag een vrijblijvende prijsindicatie.

Bekijk brochure

Bekijk de opties van signing en leer meer over het productieproces.

Bekijk de brochure

Ons team medewerkers

Maak kennis met ons gehele team