Naar inhoud
nieuws

Duurzaam nieuw bedrijfspand in aanbouw Virupa bouwt in Ulft een duurzaam nieuw kantoor annex Experience Center

Door: Suzanne Brockotter
Beeld 7 bewerkt

Bij Virupa zetten wij ons volledig in voor een duurzamere toekomst. Niet alleen in de oplossingen die we onze klanten bieden maar ook op de werkplek waar we deze oplossingen ontwikkelen en produceren. Ons nieuw in aanbouw zijnde bedrijfspand in Ulft wordt dan ook een volledig energieneutraal pand waar duurzaamheid centraal staat. Bij het ontwerp en de bouw hebben we bewust gekozen voor diverse duurzame oplossingen om zo onze ecologische voetdruk tot een minimum te beperken.

Slimme klimaatregeling

Door de installatie van vier warmtepompen nemen we volledig afscheid van het gebruik van aardgas. Deze warmtepompen, in combinatie met ons uitgebreide vloerverwarmingssysteem van 32.000 vierkante meter, zorgen voor een constant aangenaam binnenklimaat dankzij de efficiënte manier van verwarmen en verkoelen, zelfs gedurende de warmere maanden. Ook het witte dak waarin we geïnvesteerd hebben draagt bij aan een optimale temperatuurregeling. Dit witte dak weerkaatst een groot deel van de zonnestraling, waardoor het pand in de zomer koeler blijft en in de winter de warmte beter vastgehouden wordt.

Energieneutraal pand

Op het dak worden 120 zonnepanelen geplaatst, waardoor we volledig in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Daarnaast wordt het pand voorzien van ± 2.500 m2 isolerende gevelbeplating, wat resulteert in een RC-waarde van 6 (Resistance Construction). Hierdoor voldoet het pand als een energieneutraal pand.

Duurzaam pand

Optimale luchtkwaliteit

Het geavanceerde luchtbehandelingssysteem zorgt voor een geoptimaliseerde energie- efficiëntie door de opgewekte warmte weer her- te gebruiken. Bovendien zorgt het geavanceerde ventilatiesysteem ook voor een constante luchtverversing per ruimte, wat resulteert in een optimale luchtkwaliteit.

Ergonomische interieur

Onze nieuwe kantoor wordt volledig ingericht met ergonomische bureaustoelen, in hoogte verstelbare bureaus, een levende moswand en vloerenbekleding vervaardigd uit eigen gerecycled afvalmateriaal.

Elektrisch laden

We stimuleren onze medewerkers om elektrisch te rijden en uiteraard zijn de parkeerplaatsen voor onze bezoekers en eigen medewerkers voorzien van meerdere elektrische laadpalen.

Energiezuinige verlichting

Voor de verlichting in onze kantoren, ons Experience Center en onze productie- en logistieke ruimten gebruiken we uitsluitend energiezuinige Ledverlichting.

Ruim 8000 vierkante meter productie, kantoor, atelier en experience centre

Dankzij deze duurzame keuzes wordt ons nieuwe kantoor in Ulft niet alleen een energieneutraal pand met A+++ energielabel, maar vooral ook een inspirerende plek waar onze werknemers en bezoekers fijn kunnen samenwerken en waar het goed ontmoeten is.

  • Architect: ERS Architecten
  • Fabrieksontwerp: Ergo Design
  • Constructeur: Wiggers Ingenieursbureau
  • Grondwerk & Infra: Bullee Breedenbroek
  • Aannemer: Klomps Bouw
  • W-installatie: Heva klimaat & installatie
  • E-installatie: Perebolte electrotechniek
  • Binnenhuisarchitect: Julia+ design & build