Naar inhoud
nieuws

Duurzame vlaggen van gerecycleerde PET-flessen

Door: Suzanne Brockotter
DSF4555 2

Wist je dat je bij Virupa ook terecht kan voor vlaggen van gerecyclede PET-flessen. Een perfect duurzaam alternatief voor jouw banieren & vlaggen. Dus ga jij voor duurzaamheid? Kies dan ons duurzame alternatief.

Waarom onze duurzame vlaggen:

Milieu bewust: per jaar gebruiken we met zijn allen bijna anderhalf miljard plastic flessen, wat neer komt op meer dan 80 PET-flessen per persoon. Deze petflessen belanden vaak bij het afval, maar kunnen perfect gerecycled worden.

Hergebruik: alle PET- flessen die je bij de supermarkt inlevert, worden verzameld en versnipperd tot hele kleine stukjes PET-plastic. Deze stukjes worden vervolgens op hoge temperatuur omgesmolten tot vloeibaar plastic; de basis voor onze banieren, vlaggen en hekdoeken.

DSF5107
Kruidvat

Kenmerken

Het materiaal, gemaakt van de kunststof polyethyleentereftalaat (PET), bestaat uit gerecycled polyester en wordt vervaardigd uit gerecyclede plastic PET-flessen. Per vierkante meter worden er maar liefst 3 PET-flessen hergebruikt. Het materiaal is winddoorlatend en lichtgewicht, wat het geschikt maakt voor zowel binnen als buiten gebruik. Ook is het materiaal brandvertragend, waardoor het perfect gebruikt kan worden in openbare ruimtes.

Toepassingen

Bij ons draait alles om maatwerk, volledig afgestemd op jouw specifieke wensen. Dit geldt ook voor onze ecologische vlaggendoek. Het veelzijdige materiaal is geschikt voor vlaggen, banieren, hekwerkdoeken, beachflags, gevelvlaggen en nog veel meer. In elk gewenst formaat en haarscherp bedrukt met jouw gepersonaliseerde boodschap of logo.

Dankzij de open structuur wordt het materiaal enkelzijdig bedrukt, wat duurzamer is vanwege minder inktgebruik, maar niet ten koste gaat van de zichtbaarheid. Integendeel! De fijne structuur zorgt ervoor dat de print voor maar liefst 98% doordrukt op de achterkant in spiegelbeeld.

Bij Virupa zetten we ons in voor topkwaliteit en persoonlijke service, zodat jouw vlaggen perfect passen bij jouw visie. Neem snel contact op voor alle opties en laat jouw stijl en boodschap schitteren op onze ecologische vlaggen gemaakt van PET-flessen.

Neem contact op

Herwers aangepast 2

Specificaties

  • Materiaal: gerecycled polyester
  • Gewicht: 110 gr./m²
  • Brandcertificaat: B1
  • Maximale printbreedte uit één stuk: 312 cm
  • Afwerking: schoonsnijden, zomen, band en d-ringen, band en ringen, band en koord, tunnels, klittenband
  • Binnen/buiten: binnen en buiten
  • Waterafstotend: ja
  • Wasvoorschrift: wassen (30°) en strijken (max. 110°)
  • Translucent: ja, voor 98%