Doelgericht, creatief, snel en flexibel

Onze Virupa Way-of-Working

De juiste mensen op de job

Afhankelijk van uw opdracht stellen we het juiste team voor uw samen. Accountmanagement met ervaring in uw branche, creative designers uitgedaagd door uw opdracht en een projectleider ondersteund door z’n klantenteam die ervoor zorg draagt dat het hele proces soepel en efficiënt verloopt. Korte lijnen en geen ruis om snel tot het gewenste resultaat te komen.

Een strak en helder proces

Stap 1 - De Briefing

De kernvragen waar het om draait zijn: welk resultaat willen we realiseren op de vloer bij uw shoppers, consumenten of klanten? Wat zijn relevante drivers en barriéres die hun gedrag beïnvloeden? Dit is de basis voor ons werk. Dit vanzelfsprekend naast alle andere praktische randvoorwaarden. Onze ervaring: een goede briefing is het halve werk.
 

Stap 2 - Inventarisatie op locatie

In de meeste gevallen, mede afhankelijk van de opdracht, starten we met een inventarisatie op locatie. Hoe ziet de huidige situatie eruit, hoe zit het met de lay-outs en verkeersstromen en wat zijn de praktische mogelijkheden en beperkingen. Dit om de kans om meteen raak te schieten zo groot mogelijk te maken.

Stap 3 - Presentatie creatief ontwerp

Onze ontwerpers gaan aan de slag om met de nieuwste 2D en 3D software uw concept visueel vorm te geven. Kennis en gevoel voor uw formule / bedrijfsidentiteit, materialen, kleuren en vormgeving gaan hier hand in hand met praktisch gebruik en functionaliteit. This is where the magic happens.
 

Stap 4 - Prototyping en technisch ontwerp

Nu is het de beurt aan de ‘Willy Wortels’ binnen Virupa. Meesters in het vertalen van ontwerp naar praktijk. Met een flinke dosis materiaalkennis op het gebied van kunststof, metaal, glas, buis, draad, hout, karton en kennis van bewerkingsprocessen komt het creatieve design tot leven. Tevens vindt de finale validatie op maak- en betaalbaarheid plaats. Het resultaat: een concreet en tastbaar eerste prototype danwel tastbare materialen om een eerste pilot te doen.

Stap 5 - Productie en assemblage

Na uw goedkeuring van prototypes en de offerte gaan we echt aan de slag. Het voordeel van werken met Virupa is dat we praktisch alles in eigen huis doen. Dit zorgt voor korte levertijden, directe en real-time kwaliteitscontroles aan onze productielijnen en geen onverwachte verrassingen op het moment dat het op afleveren aankomt. Kortom, u krijgt wat u besteld heeft. En beter!
De verschillende deelcomponenten worden samengesteld op onze assemblage afdeling en zo veel mogelijk voorbereid in-huis. Dit omdat we er naar streven om zoveel mogelijk een samengestelde oplossing aan te leveren. Dit om installatie- en montagetijden zo kort mogelijk te houden en uw operatie zo min mogelijk te verstoren.

Stap 6 - Pre-packaging

Executie is key. Daarom besteden we veel aandacht aan het zorgvuldig en op de juiste manier verpakken van onze eindproducten voor verzending danwel voor onze montage en installatie monteurs. Indien zaken op de winkelvloer door winkelpersoneel zelf worden geinstalleerd, worden zonodig instructiehandleidingen ontwikkeld om een snelle en juiste installatie op de winkelvloer te borgen.
 

Stap 7 - Levering, montage & installatie

Afhankelijk van uw wensen zorgt Virupa via haar logistieke afdeling voor verzending naar uw vestigingen danwel installeert en monteert Virupa de geproduceerde sign-oplossingen op locatie. Virupa beschikt over een grote eigen montage- en installatieteam dat, als de situatie daarom vraagt, snel en flexibel kan worden uitgebreid. Hiertoe werkt Virupa al jaren met een aantal vaste partijen in de Benelux die op basis van een grondige audit geselecteerd zijn. Virupa verzorgt voor een groot deel van haar klanten levering, montage en installatie in geheel Europa.