Naar inhoud
blog

Folies van Virupa: tal van mogelijkheden en toepassingen!

Door: info@virupa.nl
Mh170607 V103

Folies hebben een grote diversiteit aan toepassingen, mogelijkheden en marketingdoeleinden. Zo kunnen folies ingezet worden om privacy te creëren in bijvoorbeeld spreekruimtes of wachtkamers. Ook zijn folies uitermate geschikt als decoratie of om je huisstijl tot leven te brengen. Zo zijn folies eenvoudige oplossingen om de aandacht van voorbijgangers te trekken of om een bepaalde sfeer te creëren in ruimtes. In dit blog geven we jou een overzicht van de mogelijkheden en toepassingen v.w.b. folies van Virupa – The Store Supporters.

Raamfolies

Geschikt voor binnen

Clear-view folie is een glasheldere, zelfklevende folie die wit of full colour geprint kan worden. Zo geven de onbedrukte delen helder zicht door het glas, terwijl de bedrukte delen toch privacy bieden. Door de helderheid van deze folie hoeft deze niet contour gesneden te worden voor een goede doorkijk. Clear-view folie is met name geschikt voor binnengebruik.

Geschikt voor buiten

Veiligheidsfolie is een stevige, zelfklevende glasfolie die als doel heeft glas vele malen sterker te maken. Deze folie is namelijk opgebouwd uit één of meerdere laagjes transparante polyester. Veiligheidsfolie is inbraakvertragend, voorkomt glassplinters bij breuk en werkt als doorvalbeveiliging. De doorkijk van deze folie is optimaal, waardoor de folie perfect bruikbaar is voor etalageruiten en kantoorpanden. Veiligheidsfolie is met name geschikt voor buitengebruik.

Mh181029 R016

Geschikt voor binnen én buiten

Etched glass is een zelfklevende, matte folie die vaak gebruikt wordt voor privacy doeleinden. Deze folie is ondoorzichtig, maar laat wel licht door. Etched glass folie is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Zo wordt dit type folie vaak toegepast in wachtkamers, kantoor afscheidingen, spreekruimtes en is het ideaal voor raambelettering.

Witte folie is zelfklevend en heeft een witte printzijde. Een folie die ideaal is om doorkijk bij ramen tegen te gaan. Deze folie heeft een witte uitstraling wat ervoor zorgt dat teksten of ontwerpen altijd zichtbaar en leesbaar blijven ondanks de achtergrond en lichtinval. Witte folie is toepasbaar voor binnen én buiten.

Transparante folie is een semi-transparante, zelfklevende en permanent hechtende PVC-folie. Met deze folie is het mogelijk om van binnen goed naar buiten te kunnen kijken, terwijl dit andersom niet zo makkelijk gaat.

De permanente lijmlaag van transparante folie maakt dat deze folie erg geschikt is voor toepassingen op lange termijn. Bijvoorbeeld op voertuigen, ramen of reclameborden. Transparante folie kan binnen én buiten gebruikt worden.

One-Vision is een zelfklevende, geperforeerde en stevige folie waarbij men niet naar binnen kan kijken, maar wel gewoon naar buiten kan kijken. Hierbij wordt de lichtinval niet belemmerd. Deze folie heeft een transparantie van 40%, een zwarte lijmlaag en een witte printzijde. Deze folie wordt aan de buitenkant van het raam aangebracht. Daarnaast is deze folie geschikt voor op voertuigen en in winkels en is het geschikt voor binnen- én buitengebruik.

Zonwerende folie is een zelfklevende, vrijwel transparante folie die beschermd tegen fel zonlicht, UV-stralen en warmte veroorzaakt door zonnestralen. Zonwerende folie is gemakkelijk op de binnen- of buitenzijde van ramen van kantoren of auto’s aan te brengen.

Mh171221 P3000

Folies voor tijdelijke toepassing

Geschikt voor binnen

YUPO Tako is een zelfklevende folie van polypropyleen die gemakkelijk op gladde ondergronden te plakken is. Het bijzondere aan YUPO Tako is dat het een lijmvrije folie is die blijft plakken door de micro zuignapjes aan de onderkant van de folie. Deze zuignapjes zijn vrijwel onzichtbaar. Doordat deze folie lijmvrij is, is deze gemakkelijk te herpositioneren en te hergebruiken.

Zelfklevend textiel is zelfklevend polyester met een matte en fluweelzachte uitstraling. Het is een kreukvrij behang dat eenvoudig aan te brengen, te verwijderen en te herpositioneren is. Door de acryl-lijmlaag van het behang kan het materiaal vaker gebruikt worden. Zelfklevend textiel is ideaal voor binnengebruik. Zelfklevend textiel wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de retail, standbouw, interieurmarkt of voor decoratie doeleinden.

Geschikt voor binnen én buiten

Virupa staat ook voor je klaar als het gaat om statisch hechtende folie. Dit is een hoogwaardige PVC-plakfolie. Deze folie is ideaal voor vlakke ondergronden van glas waar een lijmlaag ongewenst is. Statisch hechtende folie is herbruikbaar en makkelijk te verwijderen, wat deze folie uitermate geschikt maakt voor tijdelijke acties.

Magneetfolie is gemaakt van magnetisch synthetisch rubber met een toplaag van PVC en polyester. Deze folie hecht zich aan vlakke stalen of ijzeren ondergronden. Magneetfolie is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen zonder beschadigingen op de ondergrond. Ook is deze folie meerdere keren te gebruiken.

Easy Dot-folie is een zelfklevend vinyl die een speciale lijmlaag met noppenstructuur heeft. Dit betekent dat de lijm niet egaal is maar uit allemaal kleine “dotjes” bestaat. Hierdoor ontstaan er kleine luchtkanaaltjes in de lijmlaag, waardoor de lijm gemakkelijk luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen is zonder dat er lijmresten achterblijven op de ondergrond. Deze folie is ideaal voor tijdelijke en promotionele doeleinden.

Mh170607 V103
Mh181031 C094

Ontdek ook deze folies van Virupa:

Vloerfolie heeft antislip eigenschappen en is slijtvast en geschikt voor vlakke ondergronden. Met vloerfolie kun je jouw boodschap op een effectieve manier bij jouw bezoeker of klant onder de aandacht brengen. Zo is vloerfolie ideaal als POS materiaal in winkels. Ook wordt vloerfolie vaak gebruikt als bewegwijzeringselement op beurzen of in (kantoor)gebouwen. Vloerfolie is voornamelijk geschikt voor binnen.

Asfaltfolie heeft net als vloerfolie antislip eigenschappen en is slijtvast. Deze folie is gemaakt voor korte termijn toepassingen en is gemakkelijk aan te brengen op beton, asfalt en vlakke straattegels. Ideaal voor outdoorgebruik dus! Asfaltfolie is namelijk voorzien van een beschermend laminaat.

Whiteboardfolie is gemaakt van zelfklevend vinyl met whiteboard laminaat. Dit betekent dat deze folie beschrijfbaar en uitwisbaar is. Met deze handige whiteboardfolie transformeer je nu heel eenvoudig en snel meerdere (grote) vlakke oppervlaktes tot een whiteboard. Een hele muur of een contourgesneden vorm: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Naast whiteboardfolie kan Virupa je ook helpen met het toeppassen van krijtbordfolie. Een ideale manier om snel van uiting te wisselen in je winkel, restaurant of op kantoor!

Virupa staat voor je klaar!

Virupa helpt je graag met het uitkiezen, monteren en installeren van de juiste folie(s)! Ben je na het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in onze folies of heb je hier nog vragen over? Vul dan gerust het onderstaande contactformulier in of stuur een mail naar info@virupa.nl.

Neem contact op!