Naar inhoud
Smart Folie

Smart Folie Privacy met één druk op de knop.

wat is smart folie

De voordelen van SmartFolie

Schitterend, zo’n transparante glazen wand, maar helaas biedt het ook erg weinig privacy. Met Smart Folie kun je nu met één druk op de knop bepalen of je een glazen ruimte visueel wilt afsluiten. Ideaal voor plekken waar openheid en transparantie belangrijk is, maar privacy op z’n tijd ook gewenst is, zoals kantooromgevingen, zieken- en verzorgingstehuizen of scholen. De folie transformeert snel van ondoorzichtig (melkglas) naar transparant en vice versa, door een stroompje elektriciteit dat door het folie gestuurd wordt. Gordijnen of luxaflex worden hierdoor overbodig.

Smart Folie is dan ook een slimme oplossing voor zowel bedrijfs- en kantoorpanden. Het is een veilige en kosteneffectieve keuze voor wie zelf de privacy wil bepalen. Bovendien past Smart Folie naadloos bij alle interieurstijlen en is het een duurzame oplossing. Dankzij de zonreflectie draagt het bij aan een koelere ruimte, terwijl het reguleren van het lichtniveau de energiebehoefte voor verlichting vermindert. Daarnaast kan de folie de hoeveelheid zonlicht die een gebouw binnenkomt reguleren, waardoor de airconditioning minder intensief hoeft te werken en er minder energie wordt verbruikt.

White

Toepassingen SmartFolie

Smart Folie is veelzijdig en kan worden toegepast op elk transparant oppervlak, zoals ramen en scheidingswanden. Met een eenvoudige schakelaar activeer je het stroompje dat het oppervlak laat veranderen van mat naar transparant. De elektra wordt netjes en vakkundig verwerkt aan de rand van het oppervlak.

De unieke technologie maakt zelfs projecties mogelijk op de wand waarop de folie is gemonteerd. Met behulp van de SmartBox, die de PDLC-folie verbindt met een videobron via HDMI, kunnen bedrijfspresentaties, afbeeldingen en video’s worden geprojecteerd op de wand door bijvoorbeeld een beamer. Dit maakt Smart Folie ook perfect toepasbaar in etalages van winkels en kantoorpanden, waar de folie overdag transparant is en ’s avonds kan dienen als groot beeldscherm voor creatieve reclame-uitingen

SmartFolie, hoe werkt het?

Smart Folie, ook bekend als PDLC (Polymer Dispersed Liquid Crystal) folie, bestaat uit meerdere lagen en bevat vloeibare kristaldeeltjes die onder invloed van elektriciteit van positie veranderen. Hierdoor ontstaat een transparant oppervlak waar je doorheen kunt kijken. Door de stroom uit te schakelen, nemen de PDLC-deeltjes weer een ongeordende positie in, waardoor de folie (en dus het glas) weer ondoorzichtig wordt en je er niet meer doorheen kunt kijken. Deze transformatie van openheid naar privacy duurt slechts 45 milliseconden en kan eenvoudig worden geactiveerd met één druk op de knop van de afstandsbediening.

Nieuw: SmartFolie white of smart folie dark

Kies de sfeer die bij je past.

Smart Folie White is ideaal voor een lichte en heldere ambiance. Het creëert een open en frisse atmosfeer in ruimtes en integreert eenvoudig in lichtere interieurs zonder dominant te zijn. De overgang van transparant naar ondoorzichtig is subtiel. Ideaal voor situaties waar volledige verduistering niet vereist is, maar enige mate van privacy of lichtfiltering gewenst is.

Nieuw: Smart Folie Dark biedt een moderne, stijlvolle uitstraling vergelijkbaar met getint glas. Erg mooi met zwarte profielen, wat zorgt voor een luxe, elegante uitstraling. In ruimtes met projecties of digitale schermen kan de donkere variant het contrast van het beeld verbeteren, wat resulteert in een verbeterde kijkervaring. Bovendien helpt het om ongewenst licht te verminderen en blokkeert het UV- stralen, waardoor het interieur beschermd wordt tegen verkleuring.

Dark

Wij werken voor:

Achmea
Hogeschool Van Hall Larenstein
Stadion de Galgenwaard
Centraal Beheer
Op maat gemaakt door Virupa

SmartFolie laten aanbrengen?

Geregeld van A tot Z.

Maak kennis met Virupa. Jouw partner die van design tot montage alle signingvraagstukken uit handen neemt. Doordat we alles in onze eigen fabriek ontwerpen en produceren, heb je maximale creatieve vrijheid en ben je er zelf weinig tijd aan kwijt. We regelen het, zodat jij je kunt focussen op je werk.

Daarnaast zijn we één van de geselecteerde partners van Smart Folie® en officieel gecertificeerd met het Smart Folie keurmerk om deze unieke productoplossing vakkundig te monteren en installeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van smart folie? We adviseren je graag vrijblijvend.

Neem contact op!

Ons team medewerkers

Maak kennis met ons gehele team